Spring til indhold

Byggeri

Vi laver facader i alle typer tyndplade, bl.a. aluminium, zink, kobber, tombak og corten. Vi har stor erfaring med facadeløsninger og kan hjælpe med at vejlede dig om de rette materialer til dit byggeri. Hvis du allerede har facaden på plads og mangler inddækning af vinduer og døre, producerer vi profiler efter mål, som kan monteres på stedet.

Specialfremstillede plader og profiler

Vi har stor erfaring med komplette facadeentrepriser, hvor vi leverer alt fra opbygning af underlag til produktion og montering af inddækninger og beklædning med fx facadekassetter eller plane plader. Hvis du ikke har brug for en hel facade, fremstiller vi også sålbænke, inddækninger, tagrender og andre specialprofiler til byggeriet. Vi fremstiller facadekassetter, plader og profiler efter mål på vores værksted, så de er klar til montering.

Kontakt

Jimmy Heide Hansen
jhh@persolit.dk
Mobil: 20 80 64 25

Mads Blenstrup
mb@persolit.dk
Mobil: 20 80 64 29

Facadebeklædning med zink, aluminium eller kobber

Vores mest efterspurgte materialer til facadebyggeri er aluminium, zink og kobber, som er vejrbestandige og kan leveres med forskellig patinering og finish. Facadekassetter og -beklædning i zink giver en grå facade med rene linjer, som passer til de fleste omgivelser. Aluminiumsbeklædning er typisk overfladebehandlet ved brug af enten maling eller anodisering. Kobber er derimod kendt for sin varme, rødbrune farve, som med tiden irrer og bliver grøn.

Uanset dine ønsker til funktionalitet og æstetik kan vi vejlede om det bedste valg til dit byggeri. Vi har erfaring med mange forskellige materialer til facadebeklædning, og vi hjælper gerne med at finde den helt rigtige løsning.

Facadebeklædning med corten eller tombak

I disse år oplever vi en stigende efterspørgsel på facader i tombak og corten, som giver et mere markant udtryk end zink og aluminium. Tombak er en legering af zink og 80-90 % kobber, men tombak er markant længere tid om at irre end kobber. Det er derfor et oplagt materiale til facaden, hvis du vil have kobberets varme farve, men ikke vil have den grønne ir.

Corten er en ståltype, der hurtigt ruster i overfladen og derfor giver bygningen et industrielt look. I modsætning til andre ståltyper gennemtæres facadekassetter af corten kun meget langsomt af rusten, fordi det yderste rustlag beskytter stålet mod korrosion. Derfor holder facadens industrielle udseende i mange år.

Brug for vejledning?

Vi er eksperter i at gøre arkitekttegningerne til virkelighed, og vi hjælper gerne med vejledning på alle stadier i processen for at sikre det bedste resultat. Hvis du er i tvivl om materialevalget til facaden, kan vi hjælpe med at finde den rette balance mellem æstetik og funktionalitet. En god facade skal både være flot og holde i mange år med minimalt vedligehold.