Spring til indhold

Persolits historie

Teknisk isolering gennem fem generationer

Persolit er en familieejet virksomhed med mere end 80 års erfaring inden for teknisk isolering og energioptimering. Vores erfaring, ordentlighed og
troværdighed har gjort os til en af Danmarks førende leverandører af teknisk isolering til industrivirksomheder, kraftværker og byggeriet.

1938-1969

I 1938 stiftede Carl Pers Persolit Entreprenørfirma A/S på baggrund af licensrettigheder til en engelsk isoleringsmetode. Sønnen Poul Pers, der i sine unge dage var i Amerika, vendte hjem med nogle asfaltprodukter, der viste sig at være glimrende til fugtisolering. Poul Pers drev i en årrække sit eget firma, der især udførte fugtisolering for DSB – fx udførte han isolering af brobanen på den gamle Lillebæltsbro.

I 1960’erne kom ingeniør Max Pers, søn af Poul Pers, ind i firmaet som 3. generation. Herefter gik Persolit mere og mere over i alsidig, teknisk isolering. Man isolerede bl.a. udstødningsrør på B&W’s motorfabrik på Christianshavn, hvor Persolits hovedkontor også lå.

1970-1989

Isoleringsopgaverne på Lindøværftet for bl.a. Mærsk blev flere og flere, så i 1971 flyttede man Odense-afdelingen til Munkebo. I 70’erne begyndte også produktionen på Smedeløkken i Munkebo.

I 1983 åbnede Persolits offshore-afdeling i Esbjerg. 

 

90'erne

I 1992 udvidede Persolit med nyt hovedkontor og administration på Lindøalléen i Munkebo, hvor systuen også ligger. Pladeværkstedet ligger fortsat på Smedeløkken, hvorfra vi i dag forsyner alle virksomhedens afdelinger med alverdens produktioner i tyndplade.

1996 blev året, hvor isoleringsbranchen i Danmark ændrede sig væsentligt. Isoleringsfirmaet Perfect og Persolit Entreprenørfirma blev til ét firma. Hvor Persolit før var stærk primært indenfor den maritime del, blev nu også den landbaserede del, med fx isolering af industrianlæg, et væsentligt ben i forretningen.

I 90’erne begyndte Persolit at udføre facadeentrepriser med Herstall-bygningen i 1997 som et af de første projekter.

I 1998 oprettedes datterselskabet Persolita UAB i Klaipeda, Litauen. Dækshusene til Mærsks skibe blev bygget og dermed også isoleret i Klaipeda, og det lagde grund for opstarten af datterselskabet.

00'erne

Sven Pers, søn af Max Pers og 4. generation i Persolit, voksede op med isolering og afsluttede sit svendebrev i år 2000. Han har mere end 40 års erfaring inden for branchen, og i dag er Sven ejer af og arbejdende bestyrelsesformand i Persolit.  

I 2000 overtog Persolit Dansk industriisolering, hvilket sikrede København-afdelingen vækst og styrke, primært indenfor teknisk isolering i kraftværkssegmentet.

I 00’erne begyndte der at komme flere facadeopgaver i ordrebogen. Der blev også plads til beklædning af andet end facader, som f.eks. kobbertrappen på Syddansk Universitet.

Den 1. januar 2008 startede søsterselskabet DANPRO Steel Construction A/S sine aktiviteter op inden for stålkonstruktioner. Selskabet er beliggende sammen med Persolits afdeling i Fredericia.

2012 og frem

I 2012 overtog Persolit SYD Stilladser i Aabenraa og etablerede dermed et nyt ben, Persolit Stilladsfirma A/S. I dag har stilladsfirmaet de fleste aktiviteter ud fra afdelingen i Fredericia. Selskabet tilbyder landsdækkende service inden for alle former for stilladser.

For at styrke HVAC-aktiviteterne overtog Persolit anparterne i BL Isolering i 2012.

Den 1. juli 2013 overtog Persolit SN Gruppen i Herlev. 

Persolit blev i foråret 2014 certificeret inden for OHSAS18001 (arbejdsmiljø) og ISO9001 (kvalitet).  

Den 19. juli 2015 overtog Persolit Proisolering i Skødstrup ved Aarhus.

I dag er 5. generation af Pers-familien beskæftiget i København-afdelingen, idet Danni Pers er sektionsleder inden for HVAC.